I lager.

Japansk Kockkniv

199 kr
Leverantör:

Den japanska knivtraditionen är enligt de flesta den överlägset bästa i världen. Japanska knivar är en hel vetenskap sig i historia, användning och terminologi. En typ av japansk kockkniv är Santokukniven. Santoku är förmodligen den populäraste japanska kniven på grund av sin mångsidighet.


Det japanska ordet "San" betyder tre och "Toku" betyder uppgifter. Om man översätter det rakt av betyder det alltså ungefär tre uppgifter, något som kan tolkas lite olika. En del hävdar att det betyder att det är kniv som kan användas till kött, fågel och fisk. Andra menar att santokukniven ska användas till att skära, tärna och strimla. En santokukniv är hur som helst en kniv som kan användas till det mesta i köket. Santokukniven har en lite rakare egg vilket gör den lämplig till att både skära och hacka med.


Vi har mixat ovan teknik med tidlös design i form av Orrefors Jernverk och resultatet är en designad kniv med mycket god skärpa och bred funktionalitét. 

Material Rostfrittstål

Kniven levereras i presentkartong. 


Mått: Bladet 18cm